Tue. May 21st, 2024

Ongelooflijke bluesartiest Etta James is overleden. Etta James zou op 25 januari 74 worden. Ze stierf in de kliniek aan leukemie. De zanger had de infectie al een jaar geleden opgelopen en werd er nog voor behandeld. Bovendien was James ernstig losgeslagen en had hij problemen met haar nieren.

In december, een jaar geleden, bleek dat de leukemie terminaal was, volgens haar PCP’s. Ze schopte de emmer in het Riverside Community Hospital in het zicht van haar twee kinderen en echtgenoot Artis Mills. Ze bedacht Jamesetta Hawkins en begon haar zangberoep toen ze amper 14 was. Johnny Otis vond haar in 1952 en hij draaide haar voornaam om, zodat haar artiestennaam Etta James werd. James ‘grootste hit was “Eindelijk” in de jaren zestig. Veel later had ze weer een hit met haar Muddy Waters-cover “I Just Want to Make Love to You”, die werd gebruikt voor de Coca-Cola-business.

Epicuristen zeggen dat haar zang wordt geportretteerd door acceptabele methoden en solide jazzeffecten. Beroemde maker Jerry Wexler noemde haar “de beste van alle geavanceerde blueszangers.” Ze heeft geen Grammy Awards onder de zes gewonnen. Dit herinnerde zich een Grammy voor haar cd Mystery Lady voor 1994 en in 2004 voor de beste hedendaagse bluescollectie. In 2003 ontving ze de Grammy Lifetime Achievement Award.

By admin