Fri. Jul 12th, 2024

Twee mensen werden eerder vandaag in Manhattan gearresteerd voor een vermeende medeplichtigheid aan het wassen van digitaal geld dat werd gestolen tijdens de 2016-hack van Bitfinex, een virtuele geldhandel, met een geschatte waarde van ongeveer $ 4,5 miljard. Tot nu toe heeft de implementatie van regelgeving meer dan $ 3,6 miljard aan cryptografisch geld in beslag genomen dat verband houdt met die hack.

“De huidige vangsten, en de grootste geldbeslag ooit van het kantoor, tonen aan dat digitale valuta zeker geen toevluchtsoord is voor gangsters”, zei plaatsvervangend procureur-generaal Lisa O. Monaco. “In een waardeloos werk om de geautomatiseerde geheimhouding bij te houden, spoelden de respondenten gestolen activa door een doolhof van digitale valuta-uitwisselingen. Wederom vanwege het zorgvuldige werk van reguleringsautorisatie, liet de divisie zien hoe het het geld kan en zal volgen, ongeacht structuur die nodig is.”

“Vandaag toont de autorisatie door de overheid opnieuw aan dat we contant geld kunnen volgen via de blockchain, en dat we niet zullen toestaan ​​dat digitale valuta een toevluchtsoord is voor belastingontduiking of een zone van wildernis binnen ons monetaire kader”, zei assistent-advocaat Generaal Kenneth A. Affable Jr. van de Criminal Division van het ministerie van Justitie. “De vangsten van vandaag laten zien dat we een krachtig standpunt zullen innemen tegen de personen die zogenaamd proberen virtuele geldvormen te gebruiken voor criminele doeleinden.”

Ilya Lichtenstein, 34, en zijn betere helft, Heather Morgan, 31, de twee van New York, New York, moet vandaag om 15:00 uur in de regeringsrechtbank verschijnen. in Manhatten. Volgens rechtbankverslagen zouden Lichtenstein en Morgan zogenaamd plannen hebben om de opbrengsten van 119.754 bitcoin te wassen die van de stichting van Bitfinex waren gehaald nadat een programmeur de frameworks van Bitfinex was binnengedrongen en meer dan 2.000 niet-goedgekeurde uitwisselingen begon. Die niet-goedgekeurde uitwisselingen stuurden de ingenomen bitcoin naar een geavanceerde portemonnee onder invloed van Lichtenstein. Gedurende de meest recente vijf jaar werden ongeveer 25.000 van de ingenomen bitcoin uit de portemonnee van Lichtenstein verplaatst door middel van een ingewikkeld belastingontduikingsproces dat eindigde met een deel van de ingenomen activa die werden opgeslagen in monetaire records die beperkt waren door Lichtenstein en Morgan. De rest van de ingenomen activa, die meer dan 94.000 bitcoin bevatten, bleven in de portemonnee die werd gebruikt om de onwettige opbrengsten van de hack te krijgen en op te slaan. Na de uitvoering van door de rechtbank goedgekeurde gerechtelijke bevelen van online records die waren beperkt door Lichtenstein en Morgan, kregen specialisten toegang tot documenten in een op internet gebaseerd record dat werd beperkt door Lichtenstein. Die documenten bevatten de privésleutels die naar verwachting in de geavanceerde portemonnee zouden komen die de activa rechtstreeks van Bitfinex heeft gekregen, en waarmee specialisten legaal meer dan 94.000 bitcoin die van Bitfinex waren afgenomen, legaal in beslag konden nemen en recupereren. De herstelde bitcoin werd op het uur van de inbeslagname geschat op meer dan $ 3,6 miljard.

“Cryptografisch geld en de virtuele geldtransacties waarmee het wordt uitgewisseld, vormen een steeds groter deel van het Amerikaanse monetaire kader, maar geavanceerde geldovervallen die worden uitgevoerd door middel van complexe illegale belastingontwijkingsplannen kunnen het vertrouwen in digitaal geld ondermijnen”, zei de Amerikaanse advocaat Matthew M. Graves van het District of Colombia. “Het ministerie van Justitie en ons kantoor staan ​​klaar om deze gevaren het hoofd te bieden door 21e-eeuwse inzichtelijke strategieën te gebruiken om de gestolen activa terug te krijgen en de daders verantwoordelijk te houden.”

De criminele klacht beweert dat Lichtenstein en Morgan verschillende complexe wasstrategieën gebruikten, waaronder het gebruik van denkbeeldige karakters om op internet gebaseerde records op te zetten; het gebruik van pc-projecten om uitwisselingen te automatiseren, een wasstrategie waarbij wordt aangenomen dat talrijke uitwisselingen in een kort tijdsbestek plaatsvinden; het opslaan van de ingenomen activa op rekeningen bij een assortiment van virtuele geldtransacties en darknet-markten en daarna de activa eruit halen, wat het pad van de uitwisselingsgeschiedenis vertroebelt door de activastroom te scheiden; het omzetten van bitcoin naar verschillende soorten virtueel geld, waaronder naamloosheid verbeterd virtueel geld (AEC), in een training die bekend staat als “chain bouncing”; en het gebruik van in de VS gevestigde bedrijfsgegevens om hun financiële bewegingen te legitimeren.

“In een doelgericht en vastberaden plan zouden de respondenten hun enorme fortuin hebben gewassen en gemaskeerd”, zei hoofd Jim Lee van IRS-Criminal Investigation (IRS-CI). “Specialisten van de IRS-CI Cyber ​​Crimes Unit hebben een verfijnde wasmethode afgewikkeld, waardoor ze in staat zijn om de gestolen activa te volgen, toegang te krijgen en vast te houden, wat heeft geleid tot de grootste digitale geldbeslag tot nu toe, geschat op meer dan $ 3,6 miljard .”

“Oplichters laten over het algemeen sporen na, en de onderhavige zaak is een update dat de FBI de apparaten heeft om het geavanceerde pad te volgen, waar het ook heen kan leiden”, zei FBI-adjunct-directeur Paul M. Abbate. “Vanwege het ijverige en toegewijde werk van onze FBI-onderzoeksgroepen en medeplichtigen voor autorisatie van de regelgeving, zijn we klaar om de bron van zelfs de meest complexe plannen bloot te leggen en rechtvaardigheid te geven aan de mensen die proberen te profiteren van de veiligheid van ons monetaire kader .”

“Monetair wangedrag raakt het centrum van onze openbare en financiële veiligheid. Met een hack van deze omvang is samenwerking tussen publieke en private gebieden van vitaal belang om het vertrouwen van de klant in ons monetaire kader te garanderen”, zegt waarnemend Executive Associate Director Steve Francis van Homeland Security. Onderzoeken (HSI). “Ilya Lichtenstein en zijn significante andere Heather Morgan probeerden de echte zaken te ondermijnen voor hun eigen verfoeilijke doeleinden, werkend met schijnbare naamloosheid. De huidige activiteit toont de verantwoordelijkheid en het vermogen van HSI om te werken met een onderzoek naar degenen die klaar staan ​​om deze gespecialiseerde verkeerde voorstelling van zaken te ontrafelen en de schuldigen, die weinig aandacht besteden aan waar ze werken.”

Lichtenstein en Morgan worden beschuldigd van een plan om belastingontduiking in te dienen, wat een zeer extreme straf van 20 jaar gevangenisstraf oplevert, en intriges om de Verenigde Staten te bedriegen, wat een hoogste straf van vijf jaar gevangenisstraf oplevert. Een rechter van het gebiedsgerechtshof van de regering zal elke straf beslissen in het kielzog van het nadenken over de Amerikaanse richtlijnen voor veroordeling en andere juridische variabelen.

Het onderzoek werd geleid door IRS-CI Washington, D.C. Field Office’s Cyber ​​Crimes Unit, het Chicago Field Office van de FBI en HSI-New York. De politie van Ansbach in Duitsland heeft bij dit onderzoek hulp verleend.

De zaak wordt aangeklaagd door de procesadvocaten Jessica Peck en C. Alden Pelker van de afdeling Computercriminaliteit en Intellectuele Eigendom van het ministerie van Justitie en de Amerikaanse assistent-advocaat Christopher B. Brown van het Amerikaanse advocatenkantoor voor het District of Columbia. Paralegal-specialisten Angela De Falco en Brian Rickers en juridisch assistent Jessica McCormick gaven belangrijke hulp. Enorme hulp werd bovendien gegeven door Trial Attorney Christen Gallagher van het Office of International Affairs, de U.S. Lawyers’ Offices for the Eastern District of Pennsylvania en Southern District of New York, HSI-Philadelphia, en de vorige assistent-advocaat van de VS Jessica C. Creeks.

By admin