Battle of the Year’ is een van de meest verheven classificaties volgens elke krijger.

Bekwame krijgers moeten winnen als eerste prioriteit, maar ze willen ook de fans behagen en betrekken. ‘Battle of the Year’ is een eer die gewoonlijk beide doelstellingen aanpakt.

Ernstige conflicten zijn een teken van GLORY Kickboxing en 2017 was hetzelfde, want krijgers in elke gewichtsklasse gingen op zoek naar triomf. Welke was in ieder geval de ‘Slag van het Jaar 2017’?

Rico Verhoeven versus Jamal ben Saddik, GLORY REDEMPTION, december 2017

Dit was in vele opzichten de grootste strijd van het jaar: twee van de grootste krijgers op de lijst kwamen samen in de laatste strijd van 2017 voor een vijandige rematch voor de wereldtitel in het zwaargewicht voor een uitverkocht veld.

Er ging een hoop publiciteit aan de slag vooraf – en het werd uiteindelijk meer dan gesteund. De twee organiseerden een eeuwenoude strijd, met zulke ontelbare bochten, bochten en fortuinwisselingen dat de eigenlijke groep tegen het einde uitgeput was.

Verhoeven onderging een helse knock-down in de eerste ronde en griste zijn richting door ongeluk om de controle vanuit het midden van de sessie over te nemen en daarna de strijd in de vijfde ronde met vleselijke felheid te beëindigen, waardoor de strijd een moment voorbeeldig werd.

— GLORY Kickboksen (@GLORY_WS) 9 december 2017

Harut Grigorian versus Karim Benmansour, GLORY 44 CHICAGO Finale weltergewicht Contender Tournament, augustus

Bij GLORY 42 PARIS belandde Grigorian ongewenst in een van de grootste kickboksdebatten ooit, nadat hij door Murthel Groenhart werd geveld via een legitieme maar enorm twijfelachtige slag, waarvan het resultaat meteen algemeen viraal ging.

Het heftige idee van de knock-out, naast de spraakmakende aard van de gevolgen, bracht velen ertoe te concluderen dat Grigorian hoogstwaarschijnlijk de rest van het jaar vrij zou nemen. Dat deed hij niet – hij keerde terug naar GLORY 44 CHICAGO, in een wedstrijd niet minder, om zichzelf direct in de titelrace te plaatsen.

Hij bezorgde Antoine Pinto problemen in de halve finale en ontmoette daarna Karim Benmansour in de laatste. De twee krijgers hadden hun zaken geregeld tijdens hun laatste sessies en droegen vanaf nu de tekenen van strijd. In ieder geval hebben ze alles wat ze hadden in hun uitdaging gestopt en er een uitputtend wicked conflict van gemaakt, voordat Grigorian opstond met zijn hand opgestoken en zijn naam terug op de deelnemerslijst.

Chenglong Zhang versus Masaya Kubo, GLORY 46 GUANGZHOU Finale vedergewicht kwalificatietoernooi, oktober

De Japanse Kubo verscheen in de halve finale en maakte een momentopname met een duizelingwekkende knock-out overwinning op Chenchen Li, die een van de beste keuzes was om de competitie te winnen. Hij ontmoette toen, op dat moment, Zhang in de laatste.

Zhang had de zaken in zijn eigen semi-laatste sessie geregeld, maar gaf geen tekenen van vermoeidheid. Hij en Kubo raakten in een radeloze gevechtstornado met hoge snelheid. Het voordeel ging heen en weer voordat de volhardende voorwaartse druk van Zhang Kubo begon te verslijten, wat leidde tot een consistent keuzesucces voor de Chinese krijger.